Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden

    Artikel is toegevoegd

    Krijg 20% korting!arrow_drop_up

    Serveertips Kerst Gin

    « Bekijk alle serveertips🍸

    Jij bent klaar om jouw Kerst City Gin te drinken. Wil je weten hoe je de ideale gin tonic maakt met deze Kerst gin? Hoe je hem helemaal afmaakt met een mooie garnering? 

    Kerstmenu City Gin

    Amuse: Oester met schuim van watermeloen en Citygin
    Bekijk het filmpje op Youtube
    Per persoon 1 oester

    Recept schuim: 
    Ingrediënten:
    • 200 ml watermeloen sap
    • 30 ml Citygin
    • 1 blaadje gelatine

    Bereidingswijze:

    1. Watermeloen sap verwarmen tot minimaal 80 graden en hier het geweekte blaadje gelatine in oplossen. 
    2. Citygin toevoegen en in de kidde laten doen en minimaal 1,5 uur laten afkoelen in de koelkast. 
    3. Voor gebruik goed schudden en op de oester spuiten

    Voorgerecht: Gerookte zalm, currycreme, CityGin vinaigrette
    Bekijk het filmpje op Youtube

    Per persoon: 
    50 gram gerookte zalmrug filet in plakjes

    Currycrème 
    Ingrediënten:
    • 90 gram eiwit
    • 50 gram yoghurt
    • 30 gram gele currypasta
    • 15 gram sushi azijn
    • 300 ml zonnebloemolie
    Bereidingswijze:
    • Meng alle ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
    Marinade voor Ingelegde Groenten
    Ingrediënten:
    • 50 gram sushi azijn
    • 60 gram gembersiroop

    Bereidingswijze:
    1. Combineer alle ingrediënten in een pan.
    2. Laat het mengsel op laag vuur trekken.
    3. Gebruik deze marinade om groenten zoals komkommer en cherrytomaat minimaal 12 uur in te leggen.
    Vinaigrette van CityGin
    Ingrediënten:
    • 40 gram grove mosterd
    • 30 ml CityGin
    • 20 ml witte wijn azijn
    • 150 ml zonnebloem olie
    Bereidingswijze: 
    • Meng alle ingredienten 
    Serveren:
    Serveer dit gerecht met gepofte wilde rijst, gerookte zalmrug en verse kruiden. Om de wilde rijst te poffen, frituur je het in olie van 200 graden Celsius.
    Hoofdgerecht: Gebakken tarbot, artisjok, parmezaanse kaas en beurre blanc met CityGin
    Ingrediënten per persoon:
    • 40 gram gekookte fregola
    • 120 gram tarbot filet
    Verder:
    • 1 violet (mini) artisjok
    • 1 grote artisjok
    • 25 gram mayonaise
    • 10 gram geraspte parmezaanse kaas

    Bereiding:

    1. Maak de artisjokken schoon en kook in gezouten water ongeveer 10 minuten (tot beetgaar)
    2. Snij de grote artisjok in kleine blokjes en maak op smaak met de mayonaise, parmezaan, peper en zout.
    3. Snijd de kleine artisjok door de helft en bak deze goudbruin in een beetje roomboter
     
    Beurre blanc met CityGin
    Ingrediënten:
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 150 ml witte wijn
    • 150 ml visbouillon
    • 120 gram roomboter
    • 35 ml CityGin
    Bereiding:
    1. Fruit de knoflook en ui aan in een beetje olie
    2. Blus af met de witte wijn en kook in tot ongeveer 1/5
    3. Voeg de visbouillon toe en kook in tot ongeveer 1/4
    4. Doe de roomboter erbij in blokjes en mix met de staafmixer tot een mooie schuimige saus
    5. Voeg als laatste de CityGin toe en kook de saus niet meer! 
    Dessert: Mango mousse met mango compote, gecarameliseerde rijst en schuim van kokos en CityGin
    Voor de mangomousse: 
    Ingrediënten:
    1. 150 gram mangopuree
    2. 150 ml ongezoete slagroom
    3. 10 gram suiker
    4. 3 blaadjes gelatine
    Bereiding:
    1. Verwarm de helft van mangopuree tot 80 graden en roer de geweekte blaadjes gelatine erdoorheen. 
    2. Voeg de andere helft van de koude mangopuree erdoorheen en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. 
    4. Spatel de alles door elkaar en doe in matjes of in een bakblik zodat je deze later kunt snijden in de gewenste vorm. 
    5. Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast.
     
    Voor de mango compote: 
    Ingrediënten:
    • 1 mango
    • 50 gram suiker
    Bereiding:
    1. Snijd de mango in kleine blokjes en kook deze met de suiker tot een zachte compote
     
    Voor het schuim:
    Ingrediënten:
    • 150 ml kokosmelk
    • 25 gram gembersiroop
    • 20 gram CityGin
    • 1 blaadje gelatine
    Bereiding:
    1. Verwarm de kokosmelk met de gembersiroop tot 80 graden en roer hier het geweekte blaadje gelatine doorheen.
    2. Voeg de CityGin toe en doe in de kidde. 
    3. Laat deze minimaal 1,5 uur in de koelkast koud worden, voor gebruik goed schudden. 
    Voor de gecarameliseerde rijst:
    Ingrediënten:
    • 60 gram Rice Crispies 
    • 40 gram witte basterdsuiker
    • 10 gram water
    • 20 gram roomboter
    • 3 gram grof zeezout flakes
    Bereiding:
    1. Kook de suiker en water tot een goudgele karamel, zet het vuur uit en voeg de roomboter toe. 
    2. Roer de rice crispies met de zeezoutflakes door de suiker en stort gelijk op een bakpapier en laat afkoelen. 
    3. Breek de gecarameliseerde rijst in grove stukken.

    Heerlijke kerst cocktails:

    1. Merry  Mule

    Vul het hobstar glas met ijs, voeg hieraan toe 50 ML gin. Snij 2 schijfjes gember en limoen en voeg deze toe aan het glas. Vul het glas af met 200 ML ginger ale of ginger beer. En voeg ter garnering een takje munt toe voor het ultieme feestelijke glas.

    Benodigdheden: 50 ML gin, 200 ML ginger ale / ginger beer, munt, gember, limoen.

    Tip: voor de liefhebbers angostura bitters toevoegen.

    2. Gin & Tonic Tree

    Vul het ballon glas met ijs, voeg hieraan toe 50 ML gin. Snij 2 schijfjes sinaasappel of voeg granaat appel toe aan het glas. Vul het glas af met 200 ML tonic. En voeg ter garnering een takje tijm of rozemarijn toe voor het ultieme feestelijke glas.

    Benodigdheden: 50 ML gin, 200 ML tonic, tijm/sinaasappel of granaatappel / rozemarijn.

    3. Sgroppino snow & rudolf

    Gebruik een blender of een kom. Voeg hier het vanille roomijs en de citroen sorbet aan toe. Vervolgens de prosecco, limoncello en gin, blend dit gezamenlijk tot een geheel. Serveer het in een champagne glas ter dessert of als spoon. 

    Benodigdheden premium: Gin, prosecco, limoncello, vanille roomijs en citroen sorbet, verse limoensap.

    Benodigdheden luxe: Gin, prosecco, vanille roomijs en citroen sorbet.

    Extra Rudolf: voor de zoette liefhebber kan er aardbeien siroop worden toegevoegd.

    Recept 10 personen:

    - 1 liter vanille roomijs

    - 400 ML citroen sorbet

    - 0.5 Fles prosecco 75 cl

    - 75 ml limoncello

    - 50 ml gin

    - sap van een verse limoen 

     

    Hét relatiegeschenk, kerstpakket of eigen label gin

    City Gin is gemaakt voor en door ondernemers. Onze unieke, premium zachte gins zijn dan ook ideaal als relatiegeschenk, jubileumkado, cadeaupakket, kerstpakket of te personaliseren als eigen, whitelabel gin voor jouw onderneming of horeca-zaak. Ook thee als alcoholvrij alternatief is mogelijk.

    Wil jij meteen kijken hoe jullie eigen bedrijfsgin of relatiegeschenk er uit kan zien? Start onze configurator. Geen geduld? Mail ons (je bedrijfsnaam en aantal) en je ontvangt binnen 24 uur een mockup met jullie fles en offerte.

    Zij maakten al hun eigen whitelabel gin

    Zakelijke mogelijkheden City Gin

    Personaliseren

    Personaliseer het etiket met jouw logo, naam en eigen bericht, de kaart met jouw eigen verhaal, de glazen of de verpakking en laat ons creatieve team een unieke serveertip voor jouw onderneming bedenken. Kies jouw bijpassende botanical tube erbij. All the way? Graveer de dop met je eigen logo.

    Kies jouw eigen smaak gin?

    Gin probleem! Jij schenkt graag jullie eigen gin met een eigen smaak en verhaal. Ons ruime palet aan premium extra zachte gins wordt uitstekend ontvangen om puur of als gin tonic te drinken. Ideaal als mixer in cocktails en verrassend voor in de keuken! Wij maakten al gins voor gerenommeerde horeca-zaken, jubilea en natuurlijk steden.

    Unieke gin glazen

    Maak jouw gin compleet met gepersonaliseerde gin glazen. Graveren met jouw logo, of een unieke sticker bedrukking. We hebben verschillende modellen gin-glazen.

    Jouw gin in 3 stappen

    We denken graag met je mee en vinden niet snel iets te gek. Gepersonaliseerde doppen, etiketten met goudfolie, een eigen samenstelling gin botanicals. Laat het ons weten en we denken graag met je mee.

    Stel je eigen whitelabel City Gin samen in drie stappen:

    1. Kies je hoeveelheid
    Kies een hoeveelheid 100 ML / 250 ML / 500 ML.

    2. Personaliseer de fles
    Graveer de dop, maak een persoonlijke boodschap (met video), kies je kleuren en bedrijfsnaam, voeg een mooie quote toe én kies het logo voor op de zegel.

    3. Maak het pakket compleet
    Voeg tonic, gin botanicals, gegraveerde glazen, persoonlijke cocktailkaarten met serveertips, stickers en de juiste verpakking toe.

    Benieuwd wat er voor jullie allemaal mogelijk is en hoe het er uit zou komen te zien? Neem contact op of informeer naar de prijzen.