Jij bent klaar om jouw Kerst City Gin te drinken. Wil je weten hoe je de ideale gin tonic maakt met deze Kerst gin? Hoe je hem helemaal afmaakt met een mooie garnering?
Meng alle ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
Marinade voor Ingelegde Groenten Ingrediënten:
50 gram sushi azijn
60 gram gembersiroop
Bereidingswijze:
Combineer alle ingrediënten in een pan.
Laat het mengsel op laag vuur trekken.
Gebruik deze marinade om groenten zoals komkommer en cherrytomaat minimaal 12 uur in te leggen.
Vinaigrette van CityGin
Ingrediënten:
40 gram grove mosterd
30 ml CityGin
20 ml witte wijn azijn
150 ml zonnebloem olie
Bereidingswijze:
Meng alle ingredienten
Serveren: Serveer dit gerecht met gepofte wilde rijst, gerookte zalmrug en verse kruiden. Om de wilde rijst te poffen, frituur je het in olie van 200 graden Celsius.
Hoofdgerecht: Gebakken tarbot, artisjok, parmezaanse kaas en beurre blanc met CityGin
Verwarm de helft van mangopuree tot 80 graden en roer de geweekte blaadjes gelatine erdoorheen.
Voeg de andere helft van de koude mangopuree erdoorheen en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte.
Spatel de alles door elkaar en doe in matjes of in een bakblik zodat je deze later kunt snijden in de gewenste vorm.
Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast.
Voor de mango compote:
Ingrediënten:
1 mango
50 gram suiker
Bereiding:
Snijd de mango in kleine blokjes en kook deze met de suiker tot een zachte compote
Voor het schuim: Ingrediënten:
150 ml kokosmelk
25 gram gembersiroop
20 gram CityGin
1 blaadje gelatine
Bereiding:
Verwarm de kokosmelk met de gembersiroop tot 80 graden en roer hier het geweekte blaadje gelatine doorheen.
Voeg de CityGin toe en doe in de kidde.
Laat deze minimaal 1,5 uur in de koelkast koud worden, voor gebruik goed schudden.
Voor de gecarameliseerde rijst:
Ingrediënten:
60 gram Rice Crispies
40 gram witte basterdsuiker
10 gram water
20 gram roomboter
3 gram grof zeezout flakes
Bereiding:
Kook de suiker en water tot een goudgele karamel, zet het vuur uit en voeg de roomboter toe.
Roer de rice crispies met de zeezoutflakes door de suiker en stort gelijk op een bakpapier en laat afkoelen.
Breek de gecarameliseerde rijst in grove stukken.
Heerlijke kerst cocktails:
1. Merry Mule
Vul het hobstar glas met ijs, voeg hieraan toe 50 ML gin. Snij 2 schijfjes gember en limoen en voeg deze toe aan het glas. Vul het glas af met 200 ML ginger ale of ginger beer. En voeg ter garnering een takje munt toe voor het ultieme feestelijke glas.
Benodigdheden: 50 ML gin, 200 ML ginger ale / ginger beer, munt, gember, limoen.
Tip: voor de liefhebbers angostura bitters toevoegen.
2. Gin & Tonic Tree
Vul het ballon glas met ijs, voeg hieraan toe 50 ML gin. Snij 2 schijfjes sinaasappel of voeg granaat appel toe aan het glas. Vul het glas af met 200 ML tonic. En voeg ter garnering een takje tijm of rozemarijn toe voor het ultieme feestelijke glas.
Benodigdheden: 50 ML gin, 200 ML tonic, tijm/sinaasappel of granaatappel / rozemarijn.
3. Sgroppino snow & rudolf
Gebruik een blender of een kom. Voeg hier het vanille roomijs en de citroen sorbet aan toe. Vervolgens de prosecco, limoncello en gin, blend dit gezamenlijk tot een geheel. Serveer het in een champagne glas ter dessert of als spoon.