Meteen naar de content

Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf 50 €

    Serveertips Kerst Gin

    « Bekijk alle serveertips🍸

    Jij bent klaar om jouw Kerst City Gin te drinken. Wil je weten hoe je de ideale gin tonic maakt met deze Kerst gin? Hoe je hem helemaal afmaakt met een mooie garnering? 

    Kerstmenu City Gin

    Amuse: Oester met schuim van watermeloen en Citygin
    Bekijk het filmpje op Youtube
    Per persoon 1 oester

    Recept schuim: 
    Ingrediënten:
    • 200 ml watermeloen sap
    • 30 ml Citygin
    • 1 blaadje gelatine

    Bereidingswijze:

    1. Watermeloen sap verwarmen tot minimaal 80 graden en hier het geweekte blaadje gelatine in oplossen. 
    2. Citygin toevoegen en in de kidde laten doen en minimaal 1,5 uur laten afkoelen in de koelkast. 
    3. Voor gebruik goed schudden en op de oester spuiten

    Voorgerecht: Gerookte zalm, currycreme, CityGin vinaigrette
    Bekijk het filmpje op Youtube

    Per persoon: 
    50 gram gerookte zalmrug filet in plakjes

    Currycrème 
    Ingrediënten:
    • 90 gram eiwit
    • 50 gram yoghurt
    • 30 gram gele currypasta
    • 15 gram sushi azijn
    • 300 ml zonnebloemolie
    Bereidingswijze:
    • Meng alle ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
    Marinade voor Ingelegde Groenten
    Ingrediënten:
    • 50 gram sushi azijn
    • 60 gram gembersiroop

    Bereidingswijze:
    1. Combineer alle ingrediënten in een pan.
    2. Laat het mengsel op laag vuur trekken.
    3. Gebruik deze marinade om groenten zoals komkommer en cherrytomaat minimaal 12 uur in te leggen.
    Vinaigrette van CityGin
    Ingrediënten:
    • 40 gram grove mosterd
    • 30 ml CityGin
    • 20 ml witte wijn azijn
    • 150 ml zonnebloem olie
    Bereidingswijze: 
    • Meng alle ingredienten 
    Serveren:
    Serveer dit gerecht met gepofte wilde rijst, gerookte zalmrug en verse kruiden. Om de wilde rijst te poffen, frituur je het in olie van 200 graden Celsius.
    Hoofdgerecht: Gebakken tarbot, artisjok, parmezaanse kaas en beurre blanc met CityGin
    Ingrediënten per persoon:
    • 40 gram gekookte fregola
    • 120 gram tarbot filet
    Verder:
    • 1 violet (mini) artisjok
    • 1 grote artisjok
    • 25 gram mayonaise
    • 10 gram geraspte parmezaanse kaas

    Bereiding:

    1. Maak de artisjokken schoon en kook in gezouten water ongeveer 10 minuten (tot beetgaar)
    2. Snij de grote artisjok in kleine blokjes en maak op smaak met de mayonaise, parmezaan, peper en zout.
    3. Snijd de kleine artisjok door de helft en bak deze goudbruin in een beetje roomboter
     
    Beurre blanc met CityGin
    Ingrediënten:
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 150 ml witte wijn
    • 150 ml visbouillon
    • 120 gram roomboter
    • 35 ml CityGin
    Bereiding:
    1. Fruit de knoflook en ui aan in een beetje olie
    2. Blus af met de witte wijn en kook in tot ongeveer 1/5
    3. Voeg de visbouillon toe en kook in tot ongeveer 1/4
    4. Doe de roomboter erbij in blokjes en mix met de staafmixer tot een mooie schuimige saus
    5. Voeg als laatste de CityGin toe en kook de saus niet meer! 
    Dessert: Mango mousse met mango compote, gecarameliseerde rijst en schuim van kokos en CityGin
    Voor de mangomousse: 
    Ingrediënten:
    1. 150 gram mangopuree
    2. 150 ml ongezoete slagroom
    3. 10 gram suiker
    4. 3 blaadjes gelatine
    Bereiding:
    1. Verwarm de helft van mangopuree tot 80 graden en roer de geweekte blaadjes gelatine erdoorheen. 
    2. Voeg de andere helft van de koude mangopuree erdoorheen en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. 
    4. Spatel de alles door elkaar en doe in matjes of in een bakblik zodat je deze later kunt snijden in de gewenste vorm. 
    5. Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast.
     
    Voor de mango compote: 
    Ingrediënten:
    • 1 mango
    • 50 gram suiker
    Bereiding:
    1. Snijd de mango in kleine blokjes en kook deze met de suiker tot een zachte compote
     
    Voor het schuim:
    Ingrediënten:
    • 150 ml kokosmelk
    • 25 gram gembersiroop
    • 20 gram CityGin
    • 1 blaadje gelatine
    Bereiding:
    1. Verwarm de kokosmelk met de gembersiroop tot 80 graden en roer hier het geweekte blaadje gelatine doorheen.
    2. Voeg de CityGin toe en doe in de kidde. 
    3. Laat deze minimaal 1,5 uur in de koelkast koud worden, voor gebruik goed schudden. 
    Voor de gecarameliseerde rijst:
    Ingrediënten:
    • 60 gram Rice Crispies 
    • 40 gram witte basterdsuiker
    • 10 gram water
    • 20 gram roomboter
    • 3 gram grof zeezout flakes
    Bereiding:
    1. Kook de suiker en water tot een goudgele karamel, zet het vuur uit en voeg de roomboter toe. 
    2. Roer de rice crispies met de zeezoutflakes door de suiker en stort gelijk op een bakpapier en laat afkoelen. 
    3. Breek de gecarameliseerde rijst in grove stukken.

    Heerlijke kerst cocktails:

    1. Merry  Mule

    Vul het hobstar glas met ijs, voeg hieraan toe 50 ML gin. Snij 2 schijfjes gember en limoen en voeg deze toe aan het glas. Vul het glas af met 200 ML ginger ale of ginger beer. En voeg ter garnering een takje munt toe voor het ultieme feestelijke glas.

    Benodigdheden: 50 ML gin, 200 ML ginger ale / ginger beer, munt, gember, limoen.

    Tip: voor de liefhebbers angostura bitters toevoegen.

    2. Gin & Tonic Tree

    Vul het ballon glas met ijs, voeg hieraan toe 50 ML gin. Snij 2 schijfjes sinaasappel of voeg granaat appel toe aan het glas. Vul het glas af met 200 ML tonic. En voeg ter garnering een takje tijm of rozemarijn toe voor het ultieme feestelijke glas.

    Benodigdheden: 50 ML gin, 200 ML tonic, tijm/sinaasappel of granaatappel / rozemarijn.

    3. Sgroppino snow & rudolf

    Gebruik een blender of een kom. Voeg hier het vanille roomijs en de citroen sorbet aan toe. Vervolgens de prosecco, limoncello en gin, blend dit gezamenlijk tot een geheel. Serveer het in een champagne glas ter dessert of als spoon. 

    Benodigdheden premium: Gin, prosecco, limoncello, vanille roomijs en citroen sorbet, verse limoensap.

    Benodigdheden luxe: Gin, prosecco, vanille roomijs en citroen sorbet.

    Extra Rudolf: voor de zoette liefhebber kan er aardbeien siroop worden toegevoegd.

    Recept 10 personen:

    - 1 liter vanille roomijs

    - 400 ML citroen sorbet

    - 0.5 Fles prosecco 75 cl

    - 75 ml limoncello

    - 50 ml gin

    - sap van een verse limoen