Meteen naar de content

Op werkdagen voor 15.00 besteld, vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf 50 €

  Het merk City Gin

  City Gin ontwikkelt premium extra zachte natuurlijke stads gins met duurzame materialen. Bij iedere stad worden minimaal 100 bewoners betrokken. Samen bepalen zij het icoon, de ingrediënten, de kleur en het verhaal van de stad in dialect.

  Zo ontstaat er iedere keer een unieke vertaling van de stad naar een gin, thee of bier. Wanneer dit goed gaat, doen we daar een schepje bovenop en werken we met 6 lokale ondernemers, waarbij iedere ondernemer een eigen ingrediënt toevoegt aan de gin. Zo zetten we samen de schouders onder lokaal ondernemerschap!

  Het productieproces
  Door onze nieuwe manier van distilleren en het werken met natuurlijke ingrediënten zijn de gins enorm zacht van smaak. Door deze zachtheid vormt het een betere balans voor cocktails, wordt die veelal ook puur gedronken en kan je ermee koken! Ook werken we met slechts 6 botanicals per gin, dit omdat het menselijk brein niet meer smaken tegelijkertijd kan verwerken. Omdat ieder ingrediënt een uniek verhaal kent en dus herkenbaar zou moeten zijn, gebruiken wij nooit meer dan 6 ingrediënten. Ook dit zorgt er voor dat het toegankelijker is om het mixen en matchen van onze gins!

  Onze focus
  • Smaak innovatie
  • Lifestyle product
  • Duurzaam, lokaal en sociaal ondernemen
  • Creativiteit & innovatie
  • Uniek en ludiek in de markt te vinden zijn
  • City marketing, jouw stad is onze focus!
  Nieuwe producten
  • City Beer: onze Amsterdam Gin-Blond gemaakt samen met de sociale brouwerij de 7 Deugden is een enorm succes. Bijzonder van smaak, qua look en feel top voor ieder huis en leuk om te geven. 
  • City Tea: ons alcoholvrije alternatief. Zowel gin als thee word gemaakt van gedroogde ingrediënten. Dit gaf ons de kans om samen met een top thee sommelier de ingrediënten van de gin vrijwel direct met een mooie basis van thee te vertalen naar een ware smaaksensatie op thee gebied. Het mooie hiervan is dat het verhaal van de stad hierin doorgezet kan worden.
  • Gin Bonbons: samen met Patisserie Peter Lemmens hebben we de heerlijkste gin bonbons ontwikkeld. Momenteel zijn er twee soorten. Waarbij in de ene soort met melk chocolade, gin, de elementen van citroen en sinaasappel naar boven komen. De tweede soort is met witte chocolade, gin en hier komen de tonen van appel en vijgen mooi naar boven. Wat ons betreft een must try voor alle chocolade en gin liefhebbers!
  • Taste your identity, voor de zakelijke markt is het mogelijk om een van onze gins, bieren of theeën te whitelabelen.
  Kortom het lekkerste en leukste echt lokale cadeau!
  We hebben nu in totaal 15 verschillende City Gin's: Den Bosch, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Maastricht, Bergen op Zoom, Oisterwijk, Delft, Eindhoven, Den Haag, Haarlem, Kaapstad, Curacao - Willemstad, Nijmegen.