Meteen naar de content

Op werkdagen voor 16.00 besteld, vandaag verzonden!

    Welke botanicals kies je bij welke gin?

    Botanicals en kruiden voor in de gin zijn de kers op de taart, de stroop op je pannekoek ... ;-) Met botanicals en kruiden kun je bepaalde smaken versterken en accentueren. Zo kun je de unieke smaken (van onze City Gins) nog verder naar boven halen. Let op: je kunt met botanicals eigenlijk alleen de smaken die al in de gin zitten versterken. Je kunt een bloemige gin niet met kaneel ineens een kruidige gin (tonic) maken.

    De juiste botanicals voor jouw gin tonic kiezen
    Door de juiste botanicals toe te voegen kun je bepaalde smaken mooi versterken, complementeren of contrasteren. Let daarom goed op de kruiden of botanicals die mogelijk al onderdeel zijn van de gin die je drinkt.

    Soorten botanicals
    Er zijn verschillende soorten botanicals. Grofweg zijn er botanicals; fruitig zoet, fruitig citrus, bloemig, krachtig & kruidig of krachtig & spicy.

    Veel gebruikte botanicals zijn bijvoorbeeld:

    • Appel
    • Blauwe bes
    • Citroenschil
    • Framboos
    • Sinaasappelschil
    • Gember
    • Kruidnagel
    • Rozenblad
    • Roze peper
    • Steranijs
    • Jeneverbes
    • Kaneel (cassia)
    • Kardemom

    Botanicals: om te versterken en accentueren
    Wil je bij onze Maastricht gin bijv. het zoete versterken, dan voeg je juist wat framboos botanicals toe of wanneer je je Den Bosch gin-tonic juist een beetje pit wil geven kies je voor de gember of een roze peper. Onze Rotterdam Gin laat zich mooi versterken met de (cassia) kaneel. Buiten de gin zelf is dit de kans om de smaak in het glas nog extra te benadrukken waar jij fan van bent. Het is dus wel belangrijk dat de toegevoegde botanicals samenhangen met de gin.

    Garnering: het oog wil ook wat
    Tot slot zijn botanicals ook perfect om jouw gin tonic helemaal af te maken. Rozenblaadjes, een citroenschil, sinaasappelschil of framboos kleuren jouw gin tonic natuurlijk altijd mooi op. Maar let op dat het ook past bij de smaak gin die je serveert. Een leuke variatie-tip: vries jouw botanicals in als ijsblokjes. Dat ziet er spectaculair uit maar beinvloed de smaak niet direct.

    Welke gin botanicals kies je?

     

    Welke botanicals kies je bij welke gin?