Meteen naar de content

Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf 50 €

    GinChickenLollypops

    Met deze Chickenlolly’s steel je de zeker de show, daarnaast lekker kluiven maar toch schone handjes!

    Een recept i.s.m. The Rub Club

    Type gerecht:
    Snack/lunch/Hoofdgerecht

    Benodigdheden:
    Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
    Je favoriete houtskool.
    Kernthermometer.
    Zipbag / vacuumzak.

    Bereidingstijd:
    Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 2 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!  

    Boodschappenlijst: (voor vier personen)
    8 Drumsticks
    Scheutje olijfolie
    2-3 el Goosebumps 03
    Sap van 1 citroen
    Goede scheut CityGin
    BBQ saus
    Gesneden bosui/ peterselie ter garnering

    Aan de slag!

    1. Snijdt met je mes, op ongeveer 1 tot 2 centimeter onder het gewricht, rondom het bot alles door.                  
    2. Neem nu het stuk keukenpapier (hierdoor heb je meer grip), houd dit op het gewricht wat je zojuist hebt losgesneden, en duw dit met je linkerduim over het scharnierende gedeelte van het gewricht heen, zodat het als het over het gewricht heen is geschoven, deze aan de achterkant van het gewricht nog vast zit.
    3. Trek vervolgens het losse deel los van het bot, en indien er nog een klein stukje pees of iets achter blijft, snijd dit dan weg. 
    4. Neem nu het inmiddels ontblootte bot goed vast, en duw/ trek met je andere hand, het vlees zo veel mogelijk naar onder. LET OP, er zit nog een heel scherp botje aan het grote bot wat we hierna weg gaan halen.
    5. Haal het inmiddels zichtbaar geworden botje los, of met je vingers, of met een klein mesje.
    6. Indien er nog stukjes van de witte pezen zichtbaar zijn, knip deze dan weg met de keukenschaar.  
    7. Nu heb je een kiplolly, die netjes rechtop blijft staan.Het is even een klusje maar hoe meer je er doet hoe handiger je wordt.
    8. Doe de Goosebumps 03, olie, CityGin en het sap van de citroen in een kommetje en roer goed door. Doe de Chickenlolly’s samen met de marinade in een zak en schud goed/trek vacuüm. Laat de marinade bij voorkeur minimaal 30 min intrekken.
    9. Steek nu de bbq aan met de setup indirecte hitte 180 graden.
    10. Wanneer de bbq op temperatuur is mogen de kiplolly’s erop.
    11. Bij een kerntemperatuur van 75 graden zijn de kiplolly’s klaar. Serveer met wat bbq saus en garneer af met de bosui/peterselie. Enjoy!
    12. Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen! 

    Variatietip:
    Gebruik ipv de Spicygreen 06 de Goosebumps 03 voor dit gerecht!

    Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.

    GinChickenLollypops