Meteen naar de content

Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf 50 €

    City Gin Cote de Boeuf | AuberGin(e)

    Cote de Boeuf geflambeerd met Gin geserveerd met AuberGin, dit gerecht gaat je naast een geweldige show veel complimenten opleveren!

    Een recept i.s.m. The Rub Club

    Naam recept: 
    City Gin Cote de Boeuf  | AuberGin(e)

    Type gerecht:
    Hoofdgerecht

    Benodigdheden:
    Je favoriete bbq met setup direct en indirect grillen.
    Je favoriete houtskool.
    Kernthermometer.

    Bereidingstijd:
    Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 2 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!  

    Voorbereidingen dag van tevoren:
    Breng de Rub bij voorkeur een dag van tevoren aan.

    Boodschappenlijst: (voor vier personen)
    1 Côte de Boeuf
    1 - 2 el Goosebumps 03
    2 scheuten City Gin Proost papa

    2 aubergines 
    Scheut olijfolie
    Scheut CityGin Proost papa
    Grof zeezout

    Gebakken aardappel/frites

    Aan de slag!

    1. Steek de bbq aan met de setup indirecte hitte 160 graden.
    2. Verdeel de rub over beide zijde van het vlees en wrijf goed in. Laat even intrekken voor minimaal 30 min.
    3. Plaats het vlees op het grillrooster en breng naar een kerntemperatuur van 47 graden.
    4. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 1 cm en druppel zowel wat olijfolie als gin over beide zijde van de aubergine schijven. Strooi als laatste wat zout over de plakken aubergine. Zet even weg om te marineren.
    5. Wanneer het vlees een kerntemperatuur van 47 graden heeft bereikt mag deze eraf. Zet even weg onder aluminiumfolie en bereid de bbq voor op directe hitte 200 graden.
    6. Grill het vlees nu kort aan beide zijde af, tot een kerntemperatuur van 50 graden.
    7. Flambeer nu het vlees af, giet een scheutje gin op het vlees en draai om, LET OP pas op voor de vlammen! Doe dit ook met de andere zijde. 10 seconden aan iedere zijde is voldoende. 
    8. Wanneer het vlees een kerntemperatuur heeft van 52 graden is deze klaar.
    9. Laat vervolgens het vlees rusten onder wat aluminiumfolie (los ingepakt).
    10. Grill ondertussen de aubergineplakken aan beide zijde.
    11. Snijd/Trancheer het vlees in dunne plakken en serveer samen met de gegrilde AuberGin(e) en wat aardappel of friet. 
    12. Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen! 

    Variatietip:
    Probeer eens de Spicygreen 06 ipv de Goosebumps 03 in dit gerecht, zeker wanneer je van een beetje pit houd!

    Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.

     

     

     

    City Gin Cote de Boeuf  | AuberGin(e)